Negara-Negara Pengunjung (Mulai 7 Julai 2015)

Flag Counter

Wednesday, 7 October 2015

eFEST 2015 - "Mengembalikan Pengunaan Matawang Syariah" @UIAM Gombak


( Poster Pembentangan, terdapat sedikit kesilapan pada nama.
Kali Pertama - mereka yang datang diberi ais krim Percuma )


Penganjur acara eFEST 2015 (atau Economics Festival) menjemput saya memberi sedikit bicara tengahari atau 'luncheon talk' di Kuliyyah Ekonomi(KENMS)-UIAM Gimbak.  Jemputan yang sama juga telah dikeluarkan kepada Prof. Adi Setia(hari sebelum saya) dan Prof.A.Kameel Mydin Meera (hari selepas saya) bersempena dengan eFEST 2015.

Walaupun beberapa maklumat latarbelakang peribadi telah saya berikan kepada pihak penganjur eFEST 2015, saya merasa hairan sedikit bilamana pengalaman sebagai Jururunding Penerbit (Consultant Producer) di Capital TV yang dipilih penganjur untuk diwar-warkan walhal ada pengalaman lain yang saya rasa lebih sesuai untuk dimaklumkan seperti Editor untuk Dinar Dirham DigiMAG atau Ahli Kumpulan Teknikal Nusantara untuk DinarDirham (Nusantara Technical Group for Dinar Dirham). Mungkin penglibatan media lebih diutamakan oleh pelajar masa sekarang. Apapun, saya berterima-kasih di atas jemputan.



( Kuliyyah of Economics & Management Sciences - KENMS )

Jika semasa acara HIKMAH 3 - 'Menjejak Pendekar, Ahlul Bayt dan Mendaulat Sultan di Tanah Gangga Negara' di Lumut-Perak pada bulan Januari 2013 saya mempunyai lebih kurang 12 jam untuk membuat persiapan pembentangan, kali ini saya mempunyai lebih sedikit masa iaitu lebih kurang 19-20jam untuk mencari ilham. Pada acara HIKMAH 3 penganjur meminta saya membuat pembentangan sekitar jam 10 malam untuk memenuhi satu sesi yang lopang sekitar jam 10 pagi akibat ketidakhadiran seorang pembentang, kali ini saya dimaklumkan awal sedikit iaitu pada sekitar jam 5-6 petang untuk memenuhi sesi bicara keesokan harinya antara Jam 1 hingga 2 petang juga kerana penceramah asal tidak dapat hadir.

Apabila ditanya akan tajuk pembentangan saya, saya maklumkan kepada penganjur terserah kepada mereka unutk menentukannya. Pagi tadi baru saya tahu akan tajuk yang perlu dibicarakan.




( Pembentangan dimulakan dengan Selingan cerita Baju Melayu,
 sambil menunggu masalah teknikal diatasi  )



(  Pembentangan diadakan di Pusat Sumber atau Perpustakaan KENMS - IIUM Gombak )


( Berat Dinar - 4.25g, 4.44g atau 4.5g? )





No comments:

Post a comment