Negara-Negara Pengunjung (Mulai 7 Julai 2015)

Flag Counter

Sunday, 23 February 2014

Mutiara HIKMAH - Wang Fiat & Keruntuhan Ekonomi Orang Melayu @Kompleks Tabung Haji - Bayan Lepas, PULAU PINANG

( Pembentangan di hadapan Timbalan Menteri Kesihatan Y.B.Dato' Seri Hilmi Yahaya )

Selepas kehadiran EXCO Pelancungan di HIKMAH II di Melaka pada tahun 2012 dan walaupun tidak mendambakan kehadiran orang kenamaan untuk memberi kredibiliti kepada usaha HIKMAH, Mutiara HIKMAH mendapat "penaiktarafan" perjuangan dengan kehadiran satu-satunya Timbalan Menteri dari Pulau Pinang iaitu Ahli Parlimen Balik Pulau Y.B. Daro' Seri Hilmi Haji Yahaya yang merupakan Timbalan Menteri Kesihatan. 

Tajuk pembentangan diadaptasi dari  kertas bahasa Inggeris bertajuk " Fiat Money and the Financial Degradation of the Malays " yang telah ditulis oleh seorang anak jati Pulau Pinang iaitu Prof. Ahamed Kameel Mydin Meera. Sepatutnya Prof.Kameel membentangkan kertas ini akan tetapi kerana kehadiran beliau diperlukan di Indonesia seorang penganti perlu dicari. Memandangkan saya juga merupakan salah seorang ahli Dinar Dirham Nusantara Technical Working Committee yang dipengerusikan beliau maka saya diberi tanggungjawab untuk membentang.

Sebelum itu saya, Shamsul dan Fakhrul Radzi sampai agak lewat di Bayan Lepas. Sekitar jam 4 - 5 pagi baru kami sampai disebabkan kami bertolak lewat dari KL ditambah pula dengan kesesakan lalu-lintas sebelum Tapah yang menyebabkan hampir 1-2 jam terbuang begitu sahaja.

No comments:

Post a comment