Negara-Negara Pengunjung (Mulai 7 Julai 2015)

Flag Counter

Monday, 27 July 2015

Kunjungan ke DBP...Setelah Sekian Lama.


( Di ruang lobi Bangunan DBP )


Sudah agak lama rasanya saya tidak menjejakkan kaki di DBP. Mengjangkaui tiga atau empat dekad pada perkiraan saya. Kali terakhir mungkin pada Majlis Makan Malam DBP yang mengundang arwah Daddy dan keluarga. Masih teringat antara cara kutipan dana amal dilakukan adalah melalui acara lelong pelbagai barang.


Hari ini, setelah bermesyuarat di bangunan SOGO-KL untuk menguruskan beberapa hal tertunda Persatuan Catur Kuala Lumpur dan hasil maklumat dari penulis Kapten (B) Azmi Abdullah yang telah menghasilkan beberapa buku seperti " Dalil-Dalil Kesesatan Sains & Teknologi " dan " Model Baru Remaja. Program Transformasi Generasi Y " yang telah saya temui di Majlis Berbuka Puasa bekas pelajar MTD-Ambilan Keempat bulan lepas saya akhirnya mempunyai alasan ke DBP. Jika dibandingkan dengan banyak jabatan kerajaan yang lain yang pernah saya berurusan, layanan yang diberikan oleh Encik Shamsul Firdaus dan Puan Rohaida Baharudin amat memuaskan serta penuh dengan maklumat.


 ( Pn. Rohaida - Editor DBP dan Saya,
mencadangkan saya hantar manuskrip saya terus ke DBP untuk dipertimbangkan bagi 
penerbitan pihak DBP )


Berbekalkan maklumat yang baru diperolehi saya sudah boleh menggambarkan apa lagi yang perlu dilakukan untuk menerbitkan buku Mata Wang Sunnah dan Melayu: Penipuan dalam Kewangan dan Perlembagaan? serta penulisan bersiri Sehari Seminggu yang bermain di fikiran.

No comments:

Post a comment